AkuKEFIR je směs na přípravu poctivého domácího kefíru. Tento nový produkt obsahuje 7 desetigramových sáčků s touto směsí a vytvoříte z něj pomocí fermentace až 70 litrů úžasného kefíru z pohodlí vašeho domova. Hlavní výhodou tohoto procesu je jeho čerstvost. Doma si tedy vytvoříte chutný čerstvý nápoj a navíc šetříte také naši planetu, protože domácí výroba je ekologická. Doma vyrobený kefír obsahuje daleko víc živých kultur, než průmyslově vyrobený kefír z obchodu. Kefír je tradiční nápoj, který pochází z Kavkazu i Tibetu, je léty prověřený a má spoustu blahodárných účinků na lidský organismus. Tento mléčný výrobek se nejčastěji připravuje z mléka. V recuptuře společnosti Akuna je použit ovocný cukr – tedy fruktóza – který slouží jako nosič probiotických kultur a současně jako iniciátor procesu fermentace (kvašení). Fermentace je proces, při kterém se kefírové kultury krmí laktózou (mléčným cukrem), mění ho na kyselinu mléčnou, oxid uhličitý a další látky. Snižuje se u ní glykemický index a pro naše tělo se tak produkt stává lépe stravitelný. Při fermentaci fruktózy pak vzniká etanol (jinými slovy: fruktóza se přeměňuje částečně na etanol) – vzniká tedy skutečný kefír téměř identický s kefíry tvořenými podle původní receptury. Takto vzniklý výsledný nápoj tolerují v drtivé většině případů i osoby s intolerancí na laktózu. Na rozdíl od jiných kysaných mléčných nápojů jsou v něm obsaženy nejen mléčné bílkoviny a tělu prospěšné bakterie, ale i kvasinky, tuky a cukry. Zejména obsah kvasinek jej odlišuje od všech ostatních kysaných nápojů a dodává mu charakteristickou chuť, která může při delší době skladování působit až lehce štiplavým dojmem. Parametre: