Thajské kari je kořenicí přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy – thajské kari jí obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři. Použití: Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách.
Na Thajské kuřecí kari potřebujeme:
2 ks šalotky nebo 1 cibuli,1 ks citronové trávy – lemongrass,1 lžíci rostlinného oleje,2 polévkové lžíce thajského kari,4 ks kuřecích prsou (na kostičky),1 polévkovou lžíci rybí omáčky,1 lžičku cukru (nejlépe hnědého),šťávu z limetky,400 ml kokosového mléka,20 g koriandru.
Postup: Na pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme šalotku nakrájenou na kostičky a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme kuřecí kousky, koření, rybí omáčku, kokosové mléko. Přivedeme k varu a na mírném ohni ponecháme 15 min. – pozor, nezakrýváme. Ke konci varu ochutnáme a dle chuti dochucujeme thajským kari kořením či koriandrem. Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží. Parametre:
Určení:unisex
Výživové směry:Bez laktózy
Výživové směry:Bez lepku
Výživové směry:Vegetariánský
Druh produktu:Granuláty a prášky
Package:Sypký prášek