100% čisté Višně mrazem sušené - lyofilizované si uchovávají vysoký obsah vitamínu C a vitamínu A, ale i vysoké množství železa, draslíku, manganu. Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota
1 1449 kJ/346 kcal
Bílkoviny
5,7 g
Tuky
3,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,7 g
Sacharidy
69,7 g
- z toho vláknina
6,6 g
- z toho cukr
63,1 g
Sodík
0,01 g
Draslík
1 085 mg (54,25 %)*
Fosfor
139,55 mg (19,94 %)*
Hořčík
73,8 mg (19,68 %)*
Mangan
2,05 mg (102,5 %)*
Železo
4,85 mg (34,64 %)*
Vitamin A
250 µg (31,25 %)*
Vitamin B6
0,25 mg (17,86 %)*
Vitamin C
29,35 mg (36,69 %)*
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
100% višně celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek Parametre: