Obsahem této směsi koření je pepř bílý, který se získává z vyzrálých bobulí máčením ve vodě a odstraněním slupky. Bílý pepř je oproti konvenčnímu pepři ostřejší a výraznější na chuti i vůni. Citronová kůra dolaďuje pikantnost a aroma dominantního bílého pepře. Pepř citronový je směs koření obsahující bílý pepř a citronovou kůru. Pepř bílý je plodem pepřovníku černého, což je stálezelená liána dorůstající délky až čtyř metrů. Sběrnou částí z pepřovníku je plod, který je znám podle způsobu zpracování jako pepř černý, bílý nebo zelený.
Použití: Pepř citronový dodává příjemnou, peprně kyselou chuť mořským, ale i sladkovodním rybám a plodům, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Výhodou bílého pepře je, že neobarví světlé omáčky.
Okoun na citronovém pepři (2 porce)
2 polévkové lžíce másla,1 lžičku olivového oleje,4 filety z tilapie (okoun nilský),pepř citronový,sůl dle chuti.
Postup: Na pánvi rozehřejeme máslo a pak přidáme olej. Mezitím si připravíme filety, které osolíme a posypeme citronovým pepřem. Vložíme na pánev a smažíme z každé strany cca tři min. Doporučujeme ještě pak další čtyři min. podusit, např. se zeleninou.
Pepř bílý, citronová kůra 20 %. Parametre:
Určení:unisex
Výživové směry:Bez laktózy
Výživové směry:Bez lepku
Výživové směry:Vegetariánský
Druh produktu:Granuláty a prášky
Package:Sypký prášek