Šetrně lyofilizované plody Borůvek plné antioxidantů pro zdravou hladinu cukru v krvi, pro zdravé trávení, střevní peristaltiku, cévy, zrak, vlasy, nehty. Mrazem sušené borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu a vysoký obsah antioxidantů. Borůvky jsou dále dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5.
Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota
1001 kJ/239 kcal
Bílkoviny
3,78 g
Tuky
3,78 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
69,03 g
- z toho vláknina
30,86 g (123,44 %)*
- z toho cukr
38,08 g
Sodík
0,01 g
Draslík
496,58 mg (24,83 %)*
Jod
560 µg (373,33 %)*
Mangan
6,44 mg (322 %)*
Železo
4,76 mg (34 %)*
Vitamin A
140 µg (17,50 %)*
Vitamin B2
0,21 mg (15 %)*
Vitamin B6
0,28 mg (20 %)*
Vitamin B5
0,91 mg (100 %)*
Vitamin C
116,48 mg (15,17 %)*
Vitamin E
22,05 mg (183,75 %)*
Kyselina listová - folát
980 µg (490 %)*
*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Lyofilizované borůvky obsahují vysoké procento vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
100% borůvky celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek. Parametre: